Fysioterapi, massage og kiropraktor

/Fysioterapi, massage og kiropraktor

Fysioterapi, massage og kiropraktor

Fysioterapi

En fysioterapeut kan hjælpe ved at give råd om hvordan man kan holde en skulder så bevægelig som muligt, samt give råd til øvelser som kan lindre smerter. Hvis man får foretaget en operation mod frossen skulder, vil man ligeledes gå til genoptræning og koordinere et genoptræningsforløb med en fysioterapeut.

Da det er svært at holde muskulaturen ved lige under de første faser med frossen skulder, vil man derfor også miste en del af sin muskelmasse. Derfor vil genoptræningen – både med eller uden operation – have fokus på træning af musklerne i skulderen.

Massage

Massage, eksempelvis fysiurgisk massage, vil for nogle være en god behandlingsform mod kold skulder. Under en massage vil mange opleve at musklerne slapper af, hvilket bidrager til at løsne op for spændinger og dermed øger bevægeligheden. Det kan blandt andet også være med til at forebygge betændelse. Derudover kan massage også være med til at give en bedre blodgennemstrømning til muskler og væv, hvilket blandt andet resulterer i flere næringsstoffer og iltrigt blod, som kan hjælpe helingen.

Man kan også bruge triggerpunktmassage mod frossen skulder. Her vil man se på om der er muskler, som har været overbelastet for længe, og derfor har dannet triggerpunkter. Gennem en triggerpunktsmassage kan man få løsnet op for de overbelastede muskler.

Kiropraktor

At gå til kiropraktor er en anden type behandling, som virker lindrende på mange patienter, der lider af kold skulder. Man kan ligeledes gå til en kiropraktor, hvis man er i tvivl om hvorvidt man har frossen skulder. Her vil nogle kiropraktorer bruge en ultralydsscanning til at stille en diagnose.

Kiropraktorer kan benytte en række forskellige behandlingsformer, heriblandt massage og øvelser. Alt efter ens individuelle behov kan kiropraktorer også benytte eksempelvis chokbølgeterapi eller bløddelsbehandling. Chokbølgeterapi er en behandlingsform, hvor chokbølger kan påvirke eksempelvis muskler, led og væv på en så kraftig måde, at kroppen får mulighed for at hele, og smerter eller gener ophører. Bløddelsbehandling er en behandling kroppens bløddele, eksempelvis muskler, ledbånd og scener, som foregår gennem massage eller udspændingsteknikker. Nogle kiropraktorer og andre behandlere bruger laserbehandling, som er en forholdsvis ny behandling, som ofte virker smertelindrende.